Blogg

Å elske er en menneskerett!

april 8, 2014
Amnesty_armbånd_å_elske_er_en_menneskerett_frida_marie_grande_blogg

Nyheten om at Kirkemøtet i dag avviste forslaget om vielse for lesbiske og homofile par er ekstremt provoserende. Det er ikke rart enkelte har valgt å ta avstand ved å melde seg ut av Den norske kirke i dag. Hvem ønsker å støtte en organisasjon som bryter menneskerettighetene?

Det viser seg at flertallet i kirkemøtet mente de ikke kunne slutte seg til et alternativ der ekteskap mellom likekjønnede annerkjennes, ettersom dette er en «institusjon mellom mann og kvinne». Dette til tross for at flertallet av landets biskopper før jul kom frem til at ekteskap mellom to av samme kjønn ikke er i strid med evangelisk-lutherisk forståelse av ekteskapet.

Jeg er ikke blant dem som har Bibelen liggende på nattbordet. Innholdet i den er for meg ukjent, men jeg vet at alle mennesker har rett til å elske den de vil, og det er det som betyr noe. Mange kristne er homofile. Mange homofile er kristne. Uansett tro eller seksuell legning – vi er alle mennesker med like rettigheter.

Amnesty_armbånd_å_elske_er_en_menneskerett_frida_marie_grande_blogg

Dette er en sørgerlig dag, men det var godt å se at avgjørelsen ikke var enstemmig. Hele 51 personer stemte for forslaget, mens 64 stemte mot. Dette kan bety at veien til rettferdighet ikke er så altfor lang, men det forutsetter at vi står opp mot urett – sammen.

Nordmenn tok sterk avstand fra den homofientlige politikken i Russland da de arrangerte OL. Nå er det på tide å rette dette engasjementet mot Den norske kirke. La oss gjøre det klart for kirken at å elske er en menneskerett!

Du vil kanskje også like

Leave a Comment