Blogg

En kilde til god kunnskap og inspirasjon

april 15, 2014

Med foredrag om alt fra «suksessformelen» bak The Fox, til Skatteetatens strategier for intern kommunikasjon, ble Kommunikasjonsdagen 2014 et spennende og lærerikt arrangement. Jeg kan trygt si at dette er et must for studenter som ønsker seg jobb i bransjen.

KOMMUNIKASJONSDAGEN_kommunikasjonsforeningen_Staale-Gerhardsen_TibeT_foto_fridamariegrande.noDet er ikke lenge siden jeg kom i kontakt med Kommunikasjonsforeningen for første gang. Nå er jeg veldig glad for at jeg tilfeldigvis ramlet inn på et arragement de hadde i høst, for denne foreningen er virkelig gull verdt for studenter som meg selv! Kommunikasjonsforeningen er ikke bare en god kilde til informasjon om bransjen jeg ønsker å jobbe i, det er også en strålende arena for interaksjon med spennende mennesker – både studenter og erfarne PR-rådgivere.

KOMMUNIKASJONSDAGEN_kommunikasjonsforeningen_foto_fridamariegrande.no

Foto: Frida Marie Grande

Min rolle på dette arrangementet var å fotografere. Denne oppgaven er naturligvis perfekt for meg fordi jeg er så glad i å ta bilder, men det er også verdifult i form av at jeg får muligheten til å prate litt ekstra med foredragsholderne. Noen tenker kanskje at det ikke er hensiktsmessig å jobbe frivillig på arrangementer som dette – deltakerne kommer ikke til å legge merke til meg uansett eller jeg har ikke råd til å jobbe gratis når jeg har så lite penger. Har du denne holdningen er det bare å kvitte seg med den med en gang! Som frivillig må du ta tak i situasjonen og vende den om til din fordel. Det er ene og alene opp til deg selv. Selvfølgelig er lederne i denne bransjen interessert i å møte engasjerte studenter som studerer faget deres! Din oppgave er å gjøre deg interessant for de du ønsker å komme i kontakt med, og så er det bare å starte en samtale. Hva det angår penger, så er det bare å bite i det sure eplet. Nei, du blir ikke rik i form av penger, men du blir utvilsomt rik på erfaringer! Det er gjerne disse erfaringene som kan gjøre deg rik senere, hvis penger skulle være en viktig motivasjon for deg.

Jeg må også nevne hvor mye eksamensrelevant kunnskap man får ut av å delta på arrangementer som dette. Du får høre en haug av gode foredrag om hvordan ulike virksomheter jobber med kommunikasjon i hverdagen. Dette kan enkelt kobles opp mot pensum (i hvert fall det jeg har på Markedshøyskolen). I tillegg får du jo lytte til disse kloke hodene helt gratis! Å kjøpe en billett er ofte veldig dyrt – sånnsett får du godt betalt for den frivillige jobben du gjør.

Jeg vil oppfordre alle kommunikasjonsstudenter til å bidra på arrangementer som dette. Mine tips er:

  1. Kle deg pent. Du vil gjerne gi et godt førsteinntrykk i møte med viktige folk i bransjen. For jenter er det fint med en enkel, svart kjole og dressjakke. Gutter kan gjerne gå med et par pene jeans og dressjakke, eller en fin skjorte. Som min søster sa til meg: Hvis man vil fremstå formell er det viktigste å være ren og pen, og å ha klær som er nokså anonyme, så man hverken fremstår overstæsja eller slampete.

  2. Gjør deg synlig. Når du er frivillig får du gjerne en haug med oppgaver som gjør at du ikke kan gjøre akkurat hva du selv vil til en hver tid, men du kan fortsatt gjøre deg synlig. Gi en kort kommentar til foredragsholderen etter han eller hun har talt. Bli igjen etter arrangementet er ferdig og snakk med de menneskene som har engasjert deg. En kort samtale på et arrangement gjør kanskje ikke at vedkommende vil huske deg, men om du er aktiv på frivillighetsfronten vil du kanskje møte på samme person et par måneder senere. Da kan du ta opp tråden og bygge en relasjon!

  3. Vær et JA-menneske! Tidligere denne uken intervjuet jeg kommunikasjonsrådgiver Nils Apeland om hva vi som studenter bør gjøre for bli atraktive på jobbmarkedet. Han var klar på at det er viktig å fronte en positiv holdning. Jeg er også overbevist om at dette er viktig. Som fersking i bransjen må du si lære deg å si «ja! det kan jeg ordne». Alle oppgaver er ikke like morsomme eller noe du anser som relevant for studiet ditt. Å rydde lokalene etter et arrangement er ferdig kan være kjedelig, men oppgaven i seg selv er ikke så viktig. Det du må tenke på er hva slags inntrykk folk får av deg. Er du villig til å ta i et ekstra tak, eller er du typen som sluntrer unna?

Du vil kanskje også like

2 Comments

Jobeth desember 27, 2016 at 6:43 am

your skin was being difficult in a previous post.Ive been using bobbi brown skin foundation for 3-4 weeks now and it is amazing BUT Ive started to get those tiny bump pimple things all over the only area I use foundation (cwli/jaw/noher cheeks).. and I never EVER have breakouts unless its an allergy. .. so just a heads up.. the foundation rocks as a foundation but i think it may not be for super sensitive skin!xx

Reply
Geralyn mai 9, 2017 at 4:20 am

This is a wodnfreully written article. You must have done a lot of research in this area. You have made this topic easy to read, interesting and easy to understand.

Reply

Leave a Comment