Blogg

Facebook tar samfunnsansvar med Safety Check

april 25, 2015

Med 1.44 milliarder brukere verden over står Facebook i en helt unik posisjon. I dag brukte de denne posisjonen svært fornuftig.

Lørdag formiddag ble Nepal rammet av et jordskjelv. Styresmaktene frykter at antall døde er så mange som 4500. Det er en tragisk og uoversiktelig situasjon.

I all elendigheten lanserer Facebook noe jeg aldri har sett før. Med Safety Check kan Facebook-brukere verden over få oversikt på om deres kjære er i sikkerhet.

Skjermbilde 2015-04-25 kl. 20.36.22

Tjenesten fungerer slik at om du er i jordskjelv-området, får du en notification som ber deg svare om du er safe, og om du vil sjekke om vennene dine også er i sikkerhet.

Mark Zuckerberg poster blant annet dette på profilen sin i kveld:

When disasters happen, people need to know their loved ones are safe. It’s moments like this that being able to connect really matters.

I kommentarfeltet ser Facebook-brukerne ut til å være svært fornøyde.

Skjermbilde 2015-04-25 kl. 21.12.00

Enkelte etterspør samme tjeneste i andre områder.

Google på samme spor
Det er ikke bare Facebook som har tenkt denne tanken. Også Google kom med et verktøy som gjør at du kan få status på sikkerheten til vennene dine. Systemet fungerer slik at du kan laste opp informasjon om deg selv og dine. I tillegg kommer informasjon om folk som er meldt savnet av hjemlandet til folk som oppholder seg i Nepal.

Skjermbilde 2015-04-26 kl. 09.52.13

Dette verktøyet er ikke nytt, men ble for første gang tatt i bruk etter jordskjelvet på Haiti i 2010. På den tiden var det frivillige utviklere i Google som lagde det.

Det er også blitt brukt ved andre naturkatastrover, som jordskjelvene i Chile 2010, Yushu i 2010 og Japan i 2011.


Det er nå vi virkelig ser verdien av ny teknologi.

Du vil kanskje også like