Blogg

Hva er Facebook @Work?

januar 16, 2015
facebookatwork_fridamariegrande.no

Med nysatstningen til verdens største sosiale nettverk blir Facebook på jobben endelig akseptert av sjefen. «Facebook at work» er en tjeneste skapt for internkommunikasjon på arbeidsplassen. Det er grunn til å tro at intranettleverandører ser mørkt på fremtiden i dag.

Per dags dato er appen «Facebook @Work» kun tilgjengelig for et lite knippe virksomheter. Facebook selv har naturligvis vært førstemann ut til å teste tjenesten, og er i følge techcrunch.com det nettverket Mark Zuckerberg selv bruker når han skal komme med kunngjøringer til sine ansatte. Facebook hevder faktisk at de har jobbet med Work i en periode på ti år, nettopp fordi det er basert på hvordan deres egne ansatte har brukt det sosiale mediet til å kommunisere med hverandre, planlegge møter, dele dokumenter og lignende.

Med over en milliard brukere verden over er det klart at Facebook sitter på enorme muligheter. Vil de klare å danke ut konkurrentene i markedet?

Kjennskap et klart fortrinn

Applikasjonen vil se ut som den Facebook vi kjenner i dag, og dette er helt klart et av de største fortrinnene deres: Vi, brukerne, vet allerede hvordan Facebook fungerer. Det sosiale mediet vi har lært å kjenne, elske og hate, de siste åtte årene er rett og slett blitt en integrert del av hverdagen vår. Av den grunn vil det antakeligvis påløpe minimale kostnader tilknyttet opplæring og kursing for ansatte i møte med intranettet.

Mange av oss har ikke minst brukt Facebook som et slags intranett allerede. Selv bruker jeg FB-grupper både til internkommunikasjon med klassen min, hovedstyret i Studentunionen, styret i Kommunikasjonsforeningen Student Oslo og andre mennesker jeg samarbeider med. Det fungerer optimalt fordi jeg vet at alle logger seg på Facebook i løpet av dagen – de vil  få med seg beskjeder jeg legger ut. Dersom Facebook @Work viser seg å være en forbedret utgave av denne formen for kommunikasjon, tror jeg det vil falle i smak spesielt for ansatte i aldersgruppen 16 – 30 år.

Internkommunikasjon_Studentunionen_Fridamariegrande.no

Internkommunikasjon for Studentunionen på Facebook

 

Stoler vi på Facebook?

Spørsmålet jeg stiller meg er om vi stoler nok på Facebook til å dele alle våre bedriftshemmeligheter på deres flater. Ja, vi deler fyllabilder på wallen vår og har private samtaler i Messenger, men er vi villige til å legge sensitiv informasjon om virksomheten vår i Facebook’s hender?

Dersom Zuckerberg og gjengen legger frem en sikker løsning der vi kan stole på at all informasjon blir beskyttet, tror jeg mange vil komme til å velge løsningen i årene som kommer.

Er vi villige til å legge sensitiv informasjon om virksomheten vår i 
Facebook's hender? Click To Tweet

Konsekvenser

Det er ingen tvil om at intranettjenester som Yammer og IBM har fått en klar konkurent. Om Facebook i tillegg til å skape en god platform for intern kommunikasjon, også lager en tjeneste for å bygge profesjonelle nettverk, kan det være til og med LinkedIn blir berørt. Hvorfor ha profesjonelle og private nettverk i to forskjellige tjenester dersom Facebook kan gi deg alt i ett?

Tiden vil vise om dagens største sosiale nettverk også vil bli verdens største nettverk for intern kommunikasjon og profesjonell nettverksbygging.

Denne bloggposten er skrevet i forbindelse med faget digital markedsføring på Markedshøyskolen.

Du vil kanskje også like