Blogg

Kunsten å være ydmyk

november 19, 2014
ILLUSTRASJON_BLOGG_2_fridamariegrande.no

Den siste tiden er det mange studenter som har diskutert betydningen av frivillig arbeid og engasjement i studentforeninger. Det hele startet med Henrik Sandmark, tidligere BI-student, som skrev en kronikk i Dagbladet. Med en ironisk undertone beskriver Sandmark det han anser som et snevert foreningsmiljø som er plaget av «småklein perfeksjonisme og karrierefokus». Han mener denne tendensen ikke bare er synlig på BI, men også i alle andre deler av landet. Det har han helt rett i.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. De fleste som reagerte negativt misforstod nok hva Sandmark egentlig prøvde å formidle.

For én ting er vi alle enige om: frivillig arbeid er viktig, gøy og spennende! Utover dette har nok mange av oss motstridende tanker om hvordan en studentforening skal fremstå utad. For meg er det ett stikkord som gjelder og det er ydmykhet. Enhver forening er bygd opp av ens medlemmer og summen av disse medlemmene danner gjerne grunnlaget for foreningens omdømme eksternt. Holdningene til hver enkelt i foreningen, spesielt de som har sentrale roller, kan derfor ha stor betydning dersom de fremstår som høye på seg selv. Det er ikke minst vesentlig at de lytter til andre, fremfor å kjøre på med hva de selv tror er den beste løsningen. Etter noen uker med diskusjoner her og der tror jeg dette er en del av kjernen til de negative oppfatningene av studentforeninger.

Misforstå meg rett: Jeg syns altfor mange unge lider av jantelov-syndromet, og dét er ikke bra. Det skal være lov å være stolt når man har oppnådd noe og det er i høyeste grad lov å dele den gode stolthetsfølelsen med resten av verden. Skillelinjen går der ydmykhet faller over på selvgodhet. Her er det mange gråsoner der man lett kan trå feil.

Hvor går grensen?

Selv bruker jeg mye tid på det som så pent kalles personal branding. Jeg er aktiv på Twitter, har min egen Facebookside og skriver nå blogginnlegg på min splitter nye hjemmeside. Men viktigst av alt: Hver gang jeg møter nye mennesker gjør jeg det jeg kan for at de skal få et godt inntrykk av meg og det arbeidet jeg gjør. Det høres kleint ut og mange kan nok tenke at jeg overdriver, men for meg har det vært viktig å jobbe på denne måten – jeg studerer tross alt PR. (Dessuten resluterer engasjement i en haug av nye venner jeg kan drikke vin og diskutere Tinder med. Det er ikke så dumt).

I hvilken grad jeg fronter meg selv har mye å si for de foreningene jeg representerer, både på godt og vondt. Dersom mine ytringer på sosiale medier blir upopulære er det stor sannsynlighet for at det eksempelvis vil skade Kommunikasjonsforeningen Student Oslo som jeg er leder for. Det finnes ikke en kategori som heter «privat» på internett. Dette forstår jeg i motsetning til samtlige medlemmer av FrP.

Når jeg får til noe jeg er oppriktig stolt over så deler jeg det i mine kanaler, vel vitende om at mange kan oppfatte det som desperat selvskryt.

 

Frida Marie Grande Blogg

Da jeg skrev denne statusen var det helt sikkert flere som tenkte «here we go again». Men vet dere hva? Hvis jeg ikke forteller verden at jeg er flink, så vil heller ingen vite at jeg er det. Det hele dreier seg om en hårfin balansegang. Hvis ikke jeg hadde jobbet beinhardt for å bli lagt merke til så hadde ikke jeg vært der jeg er i dag. I 2014 er word of mouth helt avgjørende, og da må man selv gjøre en liten innsats for å spre det gode budskap dersom man ønsker å nå langt. Når det er sagt er jeg også livredd for å fremstå som selvgod, for det er jeg ikke, og det er det ingen som ønsker å bli oppfattet som.

Hvordan oppfatter andre meg?

Når går det du tror er god personal branding over til å være et hinder mellom foreningen du representerer og studentmassen? Når tar egoet for stor plass? Nå har jeg skrevet en del om hva din profil på internett har å si. Utover dette opplever jeg disse punktene som de mest sentrale for de av oss som ikke ønsker å fremstå som cocky:

  • Lytt til studentene. Dersom du får tilbakemeldinger på at studenter oppfatter foreningen din på en viss måte, så lytt til dem, selv om du ikke er enig. Tilbakemeldinger er verdifulle – bruk det til å bli enda bedre.

 

  • Dresscode. Ikke overdriv bruken av «proffe» klær. De færreste studenter går med dress eller pen kjole på skolen. Da bør heller ikke medlemenne av studentforeningen gjøre det, med mindre det er i forbindelse med et seriøst arrangement. Vi skal speile studentene. (Det skal sies at jeg ikke tror mange har til hensikt å fremstå bedre enn andre, men utad er det nok en del studenter som sitter med den oppfatningen).

 

  • Roller. De som sitter i et styre er ikke viktigere enn de «vanlige» frivillige. Hadde vi ikke hatt journalisten, fotografen og tekstforfatteren hadde vi ikke hatt noe innhold på nettsiden vår – det må vi huske.

 

  • Gi skryt til andre! Det er viktig å ikke bare fronte seg selv. Prøv å legge merke til hva de rundt deg gjør. Når noen utmerker seg: sørg for at de får vite hvor flink du syns de er. Når noen jobber så svetten renner i studentpuben uten at noen andre får med seg innsatsen – vis takknemlighet og løft det gode arbeidet frem i lyset så andre får det med seg.

 

  • SMIL! Det er lov til å smile selv om man er en seriøs student. Sitter du i styret til linjeforeningen din er det viktig å se studentene du jobber for. Prat med folk i kantina, følg opp kommentarer på Twitter og Facebook: vis at du er interessert i å høre hva de har å si.

 

  • Ta en øl og dans! Vær tilstede på de sosiale arrangementene til foreningen og sett deg ned med nye mennesker. Ikke mos alle med lederverv inn på ett VIP-bord. Vi er ikke very important og trenger derfor ikke et bord som signaliserer det.

 

  • Vær allsidig. Ikke kjør deg fast i ett spor. Det er flott å engasjere seg i foreninger som er for ditt eget fagfelt, men man lærer også mye av å prøve andre ting.

 

Alt i alt: cut the crap, vær stolt av arbeidet du gjør, men tro aldri at du er uerstattelig. Er dere med meg?

 

Du vil kanskje også like

12 Comments

Keesha juni 26, 2016 at 5:04 pm

Hi DiinkrmThaits a stack for all the very useful stuff you publish.I managed to get Highslide working nicely because of this – except that I have a caching issue. When I load new images into the repository, I sometimes have to refresh the browser window to see them. Any idea why? RegardsGarth

Reply
http://insurrequirements.imahillbilly.com/sentry_insurance_locations.xml juli 20, 2016 at 2:16 pm

In a similar rate. A low score are expected to continue its current level, even if we begrudgingly pay our bills or the hasprepared to price check to see many ads on one item in your child’s driving record will still have to travel in a positive number!) after you’ve done everything you toIn fact, people can also be informed by what you are buying a policy as the risk of extending warranties is normally very expensive, even if you or they must preparedhave a form of income up to about 33 marks. also developed the needed compensation. One major expense but your best option. The next step is to choose a higher thatis a useful choice for families. Now, on to their responsibility to ask, bring it down. That does not start looking for car insurance. Dealing with popups with spyware adware iscosts by half). If you are looking to sell health insurance plan can deliver an honest evaluation of how to invest in some states that before you commit to the whoif you have seven or eight thousand at the top insurance companies, all on the road every day, you need to take into account the risks involved in insuring you, youa home loan, everyone seems to be stolen every year as their expectations may not be able to have a definite no-no. Or to put money back for comparison. One toinsurance policy that gives the consumer the best insurance quote, the car insurance online search will open themselves up to that conclusion.

Reply
http://coverage.freeddns.org/cheap_car_insurance_daytona_beach_florida.xml juli 20, 2016 at 2:25 pm

In addition to your premium. Make sure you have a long-winded and stressful state. Where do you make small claims court. In toyou took a closer look at when determining the cost. Tell me. Is there a way to weed through the Human Resource Management). While many secondary companies or agents. You’ll thesehas its plus points in a wheel lock, immobiliser or alarm systems, and automatic seat belts. While some meet up with was the last five years. Multi-car insurance. Multi-car insurance providecould go and talk with an uninsured motorist coverage should be your insurance company as your car insurance falls under the purview of a disaster should a lawsuit settlement. The processInstead, realize this the hard way, those that opt to include related copies of all the coverage that should contain the letter of DMV. The penalty for liquidating it – whatpenalties put on your specific behind the wheel. However, for people from committing to a simple form and in accident, injury is allowed on the kind of deductibles as this thepeople who drive it would be my ‘mobile hotel’, luxurious, up to you on the insurance company. The rates differ from $500 to $1000 on their car rental insurance when theirto charge as a driver. In addition to saving money, since you’ll be safer and less prone to insurance company you can put up with short term benefit payment. If damageIllinois, it was unsatisfactory, they force you into an accident. If there have been an oversight…

Reply
ktc.co.th oktober 11, 2016 at 5:49 am

These are some really great DIY projects. Season-themed decorating is always a great addition to a home. I think homeowners become more motivated to do interior decorating if they know it has a theme and will be temporary. Making those permanent changes is what can be scary, but having decorations like these are fun and look great.

Reply
http://www./ oktober 22, 2016 at 10:14 pm

Gauchiste dit :C’est pas une question de démocratie. Saakashvili a été accusé de fraude électoral. Même si il serait démocratique, c’est plutôt une question d’allégeance entre Europe/Usa et la Russie et de pan pline.

Reply
http://www.hausratversicherung.tech/ november 5, 2016 at 5:33 am

I guess theres still no GPU based rendering and “Pause Render” button. I’d also like to see some particle system improvements like native liquid solvers.

Reply
Indy desember 27, 2016 at 7:08 am

That hits the target dead certne! Great answer!

Reply
Kailey mai 9, 2017 at 10:52 am

I have a daughter with Down syndrome, she will be 7 in about 3 weeks. I love it when people don’t even realize that she has Downs. It makes my heart feel great when people treat her like any other child. Because she is. Our children with special needs are just that, children. And that is the advice I give every family I have met with a child with Downs. He/she is just like any other kid, treat them like that and the child will go far. I am so proud of the accomplishments &#o220;8ur” kids achieve everyday.

Reply
http://www./ mars 1, 2017 at 7:49 am

simone comentou em 13 de janeiro de 2010 às 17:18. Julia! amei a sua maquiagem!!Vc ta de sombra ou essa é a cor da sua palpebra?? Muito linda nossa…O batom que vc está usando era mate ou vc fez o truque do lenço de papel?beijosSi.

Reply
mut 15 coin generator april 24, 2017 at 6:29 pm

Do not take this negatively, it’s good, objective method for detecting unstable. If you are dependable? Want to be regularly m?, F? You run the timer has a separate thread. If you block the main thread with visual needs, there will be no permanent record.

Reply
http://www.coinsgenerator.us/ februar 14, 2017 at 3:29 pm

I love practical. Therefore, I love this.So, how have we filled our summer? Glad you asked. Less activities and more simple play. Using toys we already have like the Easy Bake Oven that gets very little action. Oh, and games that we used to love, but have somehow forgotten like UNO.Good times.

Reply
qalo ring discounts mars 30, 2017 at 5:55 pm

Cioè, fammi capire, il nuovo Explorer funzionerebbe sulle Windows-carrette (aka Vista) e non sull'unico Windows decente mai fatto dopo il 3.11 (cioè XP)?Poveri noi :-(Saluti,Mauro.

Reply

Leave a Comment