Blogg

La meg hjelpe deg, så du kan hjelpe andre

april 15, 2015
droemmejobben_fridamariegrande.no

Jeg får ofte spørsmål om hva drømmejobben min er og hva jeg ønsker å gjøre etter endt utdannelse. Noen tror jeg vil jobbe som journalist, mens andre ser ut til å forvente at jeg har en bestemt bedrift eller et PR-byrå i sikte.

 

For meg handler karrierevalg om mer enn hvor jeg skal jobbe – det dreier seg om hvilken mulighet jeg har til å utrette noe.

 

For det er et hav av muligheter der ute. Med min utdannelse kan jeg jobbe i alt fra virksomheter som tilbyr fiskerkurs, til bedrifter som har spesialisert seg på sminke og hudpleie. Med så mange potensielle veier å gå, kan det være vanskelig å finne ut hva man egentlig vil. Men for meg oppleves det relativt enkelt: Jeg har bestemt meg for å fokusere på mine grunnleggende verdier – og med det er jeg langt på vei.

 

Det høres ut som en sukkersøt klisjé, men mitt mål er å gjøre en forskjell.

 

Jeg ønsker å gå hjem fra jobb hver dag og vite at det jeg har brukt arbeidsdagen på, er til nytte for noen andre. At livskvaliteten til noen der ute vil øke fordi jeg har snudd hver eneste sten jeg finner, i iveren etter å lage en suksessfull kampanje. Eller fordi jeg har skrevet noe som beveger. Tatt et bilde som engasjerer.

Jeg vil senke antall selvmord i Norge. Jeg vil kjempe for at unge mennesker endrer sin holdning til å bryte fartsgrensen. Jeg vil hjelpe barn som har fått en ufortjent dårlig start på livet.

 

I sum er det snakk om å hjelpe mennesker til å hjelpe andre – få nordmenn til å tenke utenfor sin egen boble.

 

Det er nok ikke så mange som tenker over at Snapchat, Facebook-annonsering, content marketing og søkemotoroptimalisering kan bidra til å gjøre verden bedre. Setningen i seg selv er tåpelig å lese. Men jeg vet dette er kraftfulle verktøy som kan bidra til mye bra – og den reisen gleder jeg meg til å en dag bli en del av!

 

Du vil kanskje også like