Blogg

LinkedIn lanserer løgndetektor-test

april 23, 2015

Har du noen gang pyntet på CV’en? Lagt til en ekstra award på LinkedIn? Det kan snart straffe seg.

LinkedIn har nylig kjøpt inn et interaktivt system for fakta-sjekking, som skal kjøre informasjonen du legger inn i profilen din gjennom en løgndetektor-test. Dette melder flere engelske og amerikanske nettsteder.

For meg vil dette bety at systemet for eksempel sjekker opp om jeg faktisk har fått hederlig omtale for noen av fotografiene mine, slik jeg har oppført i profilen min. Dersom systemet ikke umiddelbart kan bekrefte at dette stemmer, vil det spørre meg om mer informasjon. Har jeg ikke noe å vise til som bygger opp under min påstand, vil LinkedIn hindre meg fra å føre det opp på profilen min. Ikke dumt.

Er det gjennomførbart?
Ved første øyekast kan det hele virke som et urealistisk og krevende prosjekt. Tiden vil vise om det har noe for seg. Når det kommer til priser og utmerkelser vil jeg tro at det kan gå, i og med at dette gjerne publiseres på nett. Men det er ikke alt man gjør som setter digitale spor, spesielt ikke for de som skal føre opp noe de gjorde i 1995.

Om det kan fungere i fremtiden? Ja, det tror jeg absolutt. Dersom universiteter, høyskoler og arbeidsplasser anser LinkedIn for å være et viktig og nyttig nettverk, kan det være villigheten til å dele blir stor. Men at det skjer over natten tviler jeg sterkt på. I første omgang må vi uansett vente i spenning og se om vi får ryktene bekreftet fra LinkedIn selv.

 

Du vil kanskje også like