Blogg

Podcastene du bør høre på

mars 20, 2016

Det føles nesten litt rart å skrive det, men jeg hører aldri på radio. Hvorfor skal jeg la et sendeprogram bestemme hva jeg ønsker å lytte til? Det gir ingen mening i 2016. Derfor hører jeg på podcast – og jeg elsker det.

Inspirert av den hyggelige mannen Hans-Petter Nygård-Hansen, skal jeg dele mine favoritt-podcaster med dere. Både de som er faglig interessante, de som er lættis og de som garantert gir deg gåsehud.

 

De faglig interessante podcastene

mediapuls-annonse-300x250

Mediapuls er en podcast som er fin for de som ønsker å holde seg oppdatert på det som skjer i medie- og kommunikasjonsbransjen. Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen inviterer inn spennende gjester, og har ofte gode faglige diskusjoner. Du finner MediaPuls her.

 

avatars-000026596866-y3bumf-t500x500

NIR (Norske informasjonsrådgivere) har eksistert lenge sammenlignet med alle som har kastet seg på podcast-bølgen det siste året. Sindre, Marius og Marius diskuterer fag med en humoristisk tilnærming til det. Akkurat nå har de en påskekrim ute som det er verdt å få med seg. Du finner episodene her.

 

Kampanjecast

Endelig har (min tidligere arbeidsgiver) Kampanje kommet på banen med sin egen podcast, og foreløpig syns jeg de har gjort det veldig bra. De har ikke minst forstått at lydkvalitet er viktig, noe som gjør det veldig behagelig å høre på denne podcasten. Programlederne Dag Robert og Camilla er ikke minst veldig dyktige! Siste episode handlet om hvordan man skal klare å skille seg ut i et presset jobbmarked. Du finner episoden her.

 

Podd_linje_1_1mindre

Det er ikke alltid man har tid til å følge med på debattene som går i landets største aviser hver dag. Derfor er Debattert helt genial for deg som er opptatt av å henge med i den offentlige debatten. Liv Skotheim, Mathias Fischer og Erik Tornes gjør (nesten) jobben for deg. Hør episodene her.

 

EPiSw6R2

Aftenpodden er også en fin podcast for å holde seg oppdatert på hvordan mediebildet utvikler seg fra uke til uke. Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim diskuterer ukens mest engasjerende saker innen politikk og samfunn. Lytt her.

 

Podcastene som gir deg lættis

tusvik-og-tonne-header

Hvis du ikke har hørt på Tusvik&Tønne ennå, så har du virkelig gått glipp av noe. Sett deg ned, og start på episode 1 i dag! Lisa Tønne og Sigrid Bone Tusvik er nok mine favorittpersoner i dette landet. De har null filter og det er fantastisk befriende. Du finner episodene deres her.

 

cover170x170

Podcasten Harm & Hegseth er relativt ny, og er nok mest interessant for et ungt publikum. Er de kanskje den mannlige versjonen av Tusvik&Tønne? Jeg har i hvert fall forelsket meg i dem. Lytt til sladderet her.

 

6ZHp9teu_400x400

Bye Felipe springer ut fra Instagram-kontoen @byefelipe som viser skjermbilder fra samtaler damer har hatt med menn på apper som Tinder. Underholdningen i det er hvordan menn reagerer på avvisning. I podcasten forteller jenter om sine datinghistorier, og det er p-r-i-c-e-l-e-s-s. Lytt her.

 

Podcastene som gir deg gåsehud

CdMLfuzW4AAkedn

I podcasten Glassjenta, som egentlig er en 64 sider lang reportasje publisert i Aftenbladet 30. januar, får vi et innblikk i hvordan livet i barnevernet kan være. Historien handler om Ida og hvordan hun har blitt behandlet av systemet. Etter kun to uker hadde de 10 kapitlene fått 16.000 avspillinger. Den er definitivt verdt å få med seg. Lytt her.

 

29a80baeeb04db71c281408c37f874bc

I 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs funnet drept på Karmøy. Ingen har blitt dømt for drapet. 20 år senere setter VG seg ned for å finne ut hva som gikk galt med etterforskningen. Gjennom seks episoder forteller de historiene fra menneskene som jobbet med saken og om to familier med hver sin versjon av sannheten. Podcasten gir et viktig innplikk i politiets system, og minner egentlig ganske mye om dokumentarserien Making a Murderer. Lytt her.

 

serial-social-logo

Serial har vel kanskje alle fått med seg nå? Jeg var litt sent ute. Men nå har jeg kommet halvveis, og det er veldig spennende! Podcasten handler om et mordmysterie fra 1999, der en gutt blir dømt uten et eneste teknisk bevis. Om du ikke har sjekket det ut ennå, gjør det her.


Jeg er alltid på utkikk etter nye, spennende podcaster. Har du noen tips til hva jeg bør sjekke ut? Send meg en mail, da vel!

Du vil kanskje også like